Четвер , 18.04.2024

У Тернополі водій “Дачії” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 9 травня цього року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23.00, на вулиці Лесі Українки працівники поліції виявили водія автомобіля “Дачія Логан”, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Окрім того цей водій впродовж року уже притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Тому на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Заявив, що лише стояв біля припаркованого автомобіля, але не керував ним і наполягав на закритті справи, оскільки відсутні докази керування ним транспортним засобом.

Однак, вивчивши матеріали, надані патрульними поліцейськими, суд прийшов до висновку про достатність доказів, які підтверджують провину водія.

Отож, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Дачія Логан” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд не задовільнив її і рішення суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також:
У Тернополі п’яний школяр вночі катався по місту автомобілем. Що йому за це було?