Вівторок , 19.03.2024

У Тернополі з великим сольним концертом виступить Хор Верьовки

Колектив, відомий у найдальших куточках світу! Унікальна творча формація, яка вже десятки років знайомить світ з українським музичним спадком!

хор ім. Верьовки

3 грудня у Тернополі на сцені Драмтеатру виступить легендарний Хор ім. Григорія Верьовки. Початок концерту о 19:00.

Для тернополян колектив готує спеціальну програму, яка складатиметься із творів, більшість з яких львів’яни ще не чули. Це українські пісні, танці, оркестрові номери.

«Ми повинні підтримувати один одного у цей важкий час, в тому числі й хорове мистецтво, адже війна тимчасова, вона закінчиться перемогою, а культура має жити. Нам дуже потрібна допомога слухачів, глядачів, яким ми щиро вдячні за це, адже ми працюємо для людей і в цьому наша місія», – анонсує львівську директор-розпорядник колективу Ігор Курилів.

Хор ім. Г.Верьовки зараз активно тримає культурний фронт України, виступаючи з благодійними концертами у різних країнах Європи та українських містах, збираючи кошти для відновлення пошкоджених росіянами культурних пам’яток, серед яких Музеї Сковороди, Маріупольський драмтеатр, Харківські опера та філармонії, храми тощо, у Фонд для лікування та реабілітацію наших Захисників, які зараз на Луганщині та Донеччині. Також виступають для діток, які, на жаль, втратили батьків через війну. На ці благодійні ініціативи колектив перераховує виручені з концертів кошти.

Саме на таку подію запрошують тернополян, адже подія у Тернополі також благодійного спрямування, а частина коштів буде передана ЗСУ.

«У цей непростий час, так як було й у різні періоди нашої історії, ми воюємо разом з піснею! Варто тільки згадати величезну кількість стрілецьких, козацьких, повстанських пісень тощо. У важкі моменти створювався грандіозний пласт українських пісень, які ми сьогодні з гордістю співаємо. Наша ж епоха знову створює нові твори. Це говорить про те, що ми живемо з піснею. Зараз ми повинні співати, бо у нас душа добра, тепла та світла!» – запрошує на концерт Хор ім. Г. Верьовки.

Квитки тут: https://concert.ua/uk/booking/hor-im-g-g-verovki-ternopil/

Найближчі концерт Хору ім. Г. Верьовки:

3.12 – Тернопіль | Драмтеатр

4.12 – Івано-Франківськ | Драмтеатр

5.12 ؘ– Львів | Театр Марії Заньковецької

Читайте також:
З присвятою усім українцям. У Тернополі з єдиним концертом виступить Іван Попович