Субота , 27.04.2024

Як обрати добрий тепловентилятор?

Із настанням холодів особливо актуальним стають тепловентилятори, обігрівачі. Іноді ними можна скористатись як додатковим джерелом обігріву. А іноді вони стають просто рятівним колом у холодному офісі, класі, неопалюваному приміщенні.

дуйчик

Загалом тепловентилятор, або так званий дуйчик, може бути універсальними – під час спеки охолоджувати, а під час холодів – зігрівати. Звісно, велику площу  важко обігріти одним дуйчиком, але для невеликих груп людей, що перебувають в одному приміщенні чи для батьків з маленькими дітками, він цілком може допомогти. Придбати нині тепловентилятор можна на будь-який смак і під будь-який дизайн приміщення від найрізноманітніших виробників. Ціни – доступні.

То що ж таке дуйчик, яка між ними різниця і як обрати?

Що таке тепловентилятор?

Згадуваний прилад складається з металевого чи пластикового корпусу, всередині якого розташований двигун із лопатями та нагрівальний елемент.

Він під час включення розжарюється, а лопаті, що обертаються, женуть на нього повітря, після чого потік теплого повітря з високою швидкістю поширюється кімнатою. Тепловентилятор може створювати шум, а тому іноді це може бути мінусом під час його використання, однак сучасні моделі – доволі тихо працюють.

Загалом більшість із дуйчиків мають три режими роботи. Тож такі можна увімкнути як на половину потужності розігріву, так і на повну, або ж взагалі за потреби увімкнути холодний потік

Як обрати дуйчик?

Щоб підібрати тепловентилятор, купівля якого цілком себе виправдає, слід зважати на ті умови, у яких він повинен використовуватись. Зокрема, необхідно врахувати:

  1. площу приміщення, яке повинно обігріватись,

      2. призначення приміщення.

 Саме від площі залежить  потрібна потужність приладу. Підбирають її із розрахунку 100 Ватт на один метр квадратний. Тобто, моделі, які мають  показники від 1,5 до 2 кВт, підходять для кімнати площею 15-20 кв.м. Відтак один такий тепловентилятор може обігріти цілком простору вітальню чи кабінет.  Для дитячої кімнати можна обрати такий же прилад, але вмикати його на половину потужності. Причому, більшість сучасних тепловентиляторів оснащені системою захисту: нагрівальні елементи заховані під решіткою, що не дозволить обпектись, а іноді вони щей вимикаються під час перекидання;

А від ролі приміщення, яке потрібно обігріти, залежить вибір нагрівального елемента. Той може бути:

  • металевим;

  • керамічним;

  • металокерамічним.

Переваги і недоліки

Так, металева спіраль працює доволі потужно, але її недоліком є те, що вона сильно розжарюється і під час потрапляння пилюки на неї може мати відповідний запах. Втім,  нині більшість виробників роблять усе задля виключення подібних нюансів за допомогою фільтрації повітря. Такі тепловентилятори підходять для опалення складів, майстерень, офісів, торгових яток.

Більш екологічним в експлуатації вважають керамічний нагрівальний елемент. На відміну від електроспіралі, у нього нижча  температура роботи при аналогічній тепловіддачі. Такі виробники рекомендують обирати для дому – спальні, дитячої, вітальні чи робочого кабінету.

Компромісом між металевим  та керамічним нагрівальним елементом  вважають металокераміку. Такий елемент має велику площу та досить високу температуру нагріву, без будь-яких зайвих запахів. Тож його сміливо можна купувати що для робочих приміщень, що для житлових.