Четвер , 25.04.2024

Як правильно вибрати жорсткість ортопедичного матраца?

Для здорового сну та гарного самопочуття вранці дуже важливе значення має повноцінний відпочинок уночі та розслаблення втомлених м’язів спини. З цими задачами добре справляються сучасні анатомічні матраци.

 

Для здорового сну та гарного самопочуття вранці дуже важливе значення має повноцінний відпочинок уночі та розслаблення втомлених м’язів спини. З цими задачами добре справляються сучасні анатомічні матраци.

Ортопедичні матраци КІМА дають такі ефекти:

  • м’язи спини розслаблюються;
  • знижується навантаження на хребет;
  • оскільки хребет не викривляється, кров нормально циркулює тілом.

За положення хребта під час сну відповідає жорсткість матраца. Цей параметр підбирається індивідуально, з урахуванням віку, статури, способу життя та наявності проблем із хребтом. ТМ «КІМА» пропонує різні види ортопедичних матраців, серед яких ви зможете вибрати модель, яка підійде саме вам.

М’які матраци

М’які ортопедичні матраци підлаштовуються під усі вигини тіла та рівномірно підтримують хребет.

М’які моделі підходять людям після 50 років, для яких комфортність ліжка має особливо важливе значення, а також тим, хто має вагу, не більшу за 55 кг. Такі матраци реагують навіть на мінімальну зміну тиску, забезпечуючи людям з невеликою вагою належну підтримку хребта.

Зазвичай м’які матраци — це моделі з незалежними пружинними блоками та наповнювачем з ефектом пам’яті або латексу, а також безпружинні варіанти з м’яким наповнювачем.

Матраци середньої жорсткості

Такі вироби мають ортопедичні властивості, що гарантують здоровий сон та повноцінний відпочинок. При використанні таких матраців хребет перебуває у правильному анатомічному положенні, м’язи повністю розслаблюються.

Моделі середньої жорсткості чудово підходять підліткам і дорослим людям до 50 років, чия вага не перевищує 90 кг. Найчастіше це пружинні та безпружинні матраци, для виготовлення яких використовуються натуральний латекс, пінополіуретан і матеріали з ефектом пам’яті.

Жорсткі матраци

Жорсткі матраци ортопедичні фіксують хребет у належному положенні, практично не прогинаються під вагою людини та можуть витримувати значні навантаження. Саме тому такі моделі підходять для дітей з перших днів життя до 3 років, оскільки сприяють формуванню правильного вигину хребта, а також дорослих людей вагою понад 90 кг.

Найчастіше це моделі з кокосової койри та блоку незалежних пружин, також це можуть бути безпружинні варіанти з кокосового волокна та тонких прошарків штучного або натурального латексу.