П’ятниця , 26.04.2024

Як проходить Чорна п’ятниця в Україні та як шукати знижки

Остання п’ятниця листопада вже традиційно вважається днем, коли великі торговельні мережі та маленькі крамниці оголошують найбільші за весь рік знижки.

чорна п'ятниця

Це чудова нагода придбати речі, про які давно мріяли, підготуватися до різдвяного періоду та просто потішити себе приємними подарунками. Проте, якщо за кордоном у покупців не виникає сумнівів щодо вигоди цих п’ятничних покупок, і вже багато років всі з нетерпінням чекають дня знижок, то в Україні ситуація відрізняється.

Як в Україні святкують Чорну п’ятницю

Активно практикувати знижки до Чорної п’ятниці в Україні почали не так давно. Буквально останні років 5-7 магазини стали впроваджувати розпродажі, а ажіотаж в торгових центрах почав нагадувати американський. Довго наше суспільство з певним скептицизмом ставилося до цієї події, а дехто й не вірив, що зниження цін реальне. Треба визнати, що деякі мережі дійсно ставили більш символічні знижки, аніж це прийнято за кордоном. А деякі навіть перед тим завищували ціни, щоб бути в тренді, але без фінансових втрат пройшла Чорна п’ятниця 2022. Проте поступово і ми приєднуємось до всесвітнього челенджу знижок і за всіма традиціями проводимо день шопінгу.

Все більше торгових мереж пропонують хороші знижки та долучаються до світової Чорної п’ятниці. В Україні з’явилась своя цікава практика — в нас зазвичай акційні пропозиції діють не один день, а декілька, наприклад, включно з вихідними або ж за день-два до Чорної п’ятниці.

Як не пропустити знижки та вдало закупитися

Всі популярні торговельні мережі мають сайти, на яких завчасно з’являється інформація про цінові пропозиції. Переваги пошуку акційних пропозицій онлайн:

  • можливість завчасно підібрати собі потрібні позиції та без поспіху придбати саме те, що запланували;
  • не доводиться витрачати багато часу на пошук речей в різних магазинах — ви одразу знаєте, куди і за чим йдете;
  • немає ризиків зробити емоційні покупки.

Стежте за новинами і плануйте шопінг раціонально.

Що обирають українці на Чорну п’ятницю

Ще одна особливість святкування Чорної п’ятниці — полювання за технікою. Зазвичай на електроніці можна заощадити найбільше. Оскільки вона недешева, то навіть знижка в 20–30% дає суттєву економію. Українці з ентузіазмом купують в Чорну п’ятницю телевізори, холодильники, пральні машини, смартфони та іншу техніку. Дехто кілька місяців чи рік чекає на день шалених знижок, щоб придбати корисну обновку додому.

Популярними також є покупки одягу, косметики, товарів для дому, будівельних матеріалів та меблів. В цьому році для нас стали актуальними й інші товари: обігрівачі, генератори, портативні газові балони, свічки та подібні речі, здатні зігріти в такий непростий час. Використаймо свято Чорної п’ятниці цьогоріч з іще більшою користю!