Вівторок , 19.03.2024

2,2 проміле: поблизу Тернополя п’яний водій попався поліції і заробив 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 червня цього року у селі Підгороднє, що поблизу Тернополя. Близько четвертої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А4”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився спочатку на місці зупинки. Алкотестер показав 2,2 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння. Водій з отриманим результатом не погодився і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі.

Результат повторного огляду виявився дещо нижчий за попередній, але теж позитивний.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій пояснив, що був вимушений їхати автомобілем в силу форс мажорних обставин, тому просив врахувати це при прийнятті рішення.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ауді А4” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Кременці внаслідок ДТП загинув 60-річний чоловік