Четвер , 02.05.2024

На Лановеччині водій скутера за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 17 квітня цього року у селі Бережанка, що на Лановеччині. Працівники поліції подали сигнал зупинки водієві скутера “ALFA ZS50F”, який порушував правила дорожнього руху.

Кермувальник не виконав вимогу поліцейських про зупинку і продовжив рух. Надалі він був зупинений шляхом переслідування.

Під час спілкування у водія скутера були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 1,95 проміле, що майже в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 122-2 (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія скутера “ALFA ZS50F” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,8 проміле: у Кременці водій “Мерседесу” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу