Субота , 20.04.2024

На Тернопільщині судили чоловіка, який згвалтував рідну матір

У Збаражі призначили покарання для чоловіка, що уже маючи за плечима кілька судимостей та роки тюрми, згвалтував  рідну матір, вдарив сестру, понівечив обличчя знайомого та викрав автомобіль.

Фігуранту справ присудили 6 років тюрми. Про це йдеться у вироку Збаразького райсуду від 8 грудня 2022. Обвинувачений – із середньою освітою, неодружений, безробітний, раніше судимий за незаконне поводження зі зброєю, викрадення чужого транспорту, згвалтування та сексуальне насильство, крадіжку.

Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачений у квітні 2019 та у серпні 2020, застосовуючи фізичне насильство щодо матері та долаючи її опір, згвалтував. Причому у квітні 2019 він погрожував їй ножем та вбивством. А у серпні 2020 – побив.

Далі фігурант, зокрема у травні 2020, заволодів чужим “ВАЗ-21074” та їздив ним по селі Синява Збаразького району. А восени 2020 – попався із коноплями, які влітку купив та сушив на горищі свого помешкання. Далі, у грудні 2020, вдарив сестру по обличчі та побив знайомого. Зокрема, вдарив по обличчі чоловіка, який лежав на дивані у будинку (у вироку не уточнено, ким був той для родини – прим. ред.). А коли потерпілий впав на землю, почав бити його ногами та кинув йому на груди телевізор. Таким чином, завдав йому травм середньої тяжкості та тяжкі.

Такі дії фігуранта були кваліфіковані органом досудового слідства за ч. 1 ст. 125 “Умисне легке тілесне ушкодження”, ч. 1 ст. 126 “Побої і мордування”, ч. 1 ст. 121 “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, ч. 1 ст. 129 “Погроза вбивством”, ч. 2 ст. 152 “Згвалтування”, ч. 2 ст. 289 “Незаконне заволодіння транспортним засобом”, ч. 1 ст. 309 КК “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту”.

Під час судового слідства обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, яку суд і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні згадуваних злочинів та присудив узгоджене покарання – 6 років тюрми. Наразі вирок законної сили ще не набрав.

Читайте також:
В аварії поблизу Тернополя загинув водій автомобіля “Volkswagen Touareg”