Четвер , 28.03.2024

Понад 2 проміле: у Кременці спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 квітня цього року у місті Кременці. Ввечері, близько 20.00, на вулиці Льотчиків Визволителів працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фіат Скудо”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,06 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Від проходження повторного огляду у медичному закладі водій відмовився.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом), вказавши, що він порушив п. 2.5 ПДР (відмова від проходження огляду на стан сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав.

Суд спочатку матеріали справи відправив у поліцію на доопрацювання, а потім, а потім коли матеріали повернулися “доопрацьованими”, дійшов висновку, що у діях водія відсутній склад порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Мотивація така: водій на місці зупинки пройшов огляд на стан сп’яніння, тобто порушення п. 2.5 ПДР (відмова від проходження огляду) не вчиняв.

Нагадаємо, керування транспортним засобом у стані сп’яніння – це порушення п. 2.9 ПДР, а відмова від проходження огляду на стан сп’яніння – порушення вимоги п. 2.5 ПДР України.

Отож, у підсумку Кременецький районний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “Фіат Скудо” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Тернопільщині п’яний водій “Фольксвагена” збив пішохода і велосипедиста