Четвер , 02.05.2024

У Тернополі п’яний фермер потрапив у ДТП і заробив 255 грн штрафу

У  Тернополі намагались притягнути до відповідальності чоловіка, обвинуваченого у нетверезій їзді, скоєння ДТП і залишення місця аварії. Однак той у суді довів, що він за кермом не був.

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду. Фігурант справи – директор одного з аграрних підприємств Тернопільського району.

Як випливає із адмінпротоколу, ввечері 14 березня 2022 року він керував у Тернополі по вул. С. Бандери, 84 автомобілем Toyota Rav 4 у стані сп’яніння. Від проходження огляду на місці – відмовився, але погодився пройти такий у медзакладі. Результат – 1,30 проміле. До того ж у цей день він стукнув ззаду Volkswagen Passat, що їхав попереду та залишив місце ДТП. Усі ці справи пішли окремими адмінпротоколами до суду за ст. 130 КУпАП, ст. 124, ст. 122-4 КУпАП.

У суді фігурант цих справ вини не визнав. Сказав, що у той день керувала автівкою дружина. Тому, коли їх зупинили поліцейські, він помінявся з нею місцями, аби вона не переживала. Також сказав, що пошкодження Volkswagen Passat сталося не з вини його дружини, а тому, що водій цього авто раптово зупинився. Також заявив, що вона не залишала місце ДТП, про що свідчить визнання нею вини та повне відшкодування матеріальних збитків водію Passat. Водій останнього, до слова, також заявив, що не бачив,  хто був за кермом авта, яке його стукнуло.

Як результат розгляду цієї справи – суд також не побачив доказів вини фігуранта у наданих правоохоронцями матеріалах, не знайшов спростувань слів фігуранта щодо того, що він не керував автівкою. Тому постановив об’єднати всі ці справи в одне провадження і закрити його за відсутністю в діях фігуранта складу вищезгаданих  адміністративних правопорушень.

Що цікаво, відповідати фігуранту за певні дії у цей день таки довелось. Як випливає із постанови суду від 9 червня 2022, фігурант 14 березня ще й “перебуваючи у п’яному вигляді, чинив злісну непокору законній вимозі працівника поліції шляхом відмови вийти зі свого автомобіля, поводив себе агресивно та зухвало, розмахував руками, штовхався, на закону вимогу припинити правопорушення не реагував.” Такі його дії були кваліфіковані за ст. 185 КУпАП. Суд визнав його винуватим у вчиненні цього адмінправопорушення і присудив 255 грн штрафу.

Читайте також:
У Тернополі водій БМВ за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу