П’ятниця , 29.03.2024

Вчора ввечері троє тернополян потрапили під колеса автомобілів

Три аварії у темний період доби зареєстрували слідчі на дорогах Тернопільщини у понеділок, 12 грудня. У всіх випадках під колесами автомобілів опинилися пішоходи.

пішоходи дтп

Про це сьогодні, 13 грудня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Так, у приміському селі Підгороднє близько 17:15 водій Volkswagen Transporter збив тернополянина, 1948 року народження. Чоловіка госпіталізували до реанімаційного відділення.

Із забоями до медзакладу бригада екстреної медичної допомоги доправила і 28-річну жительку Тернополя. Жінка переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході. Аварія трапилася о 18:30 на вулиці Лесі Українки. Водій Renault Trafic пізно помітив перехожу і не встиг вчасно загальмувати.

Чергову аварію на пішохідному переході зареєстрували працівники поліції о 22:10. На вулиці Карпенка жертвою ДТП стала тернополянка, 2001 року народження. Вона потрапила під колеса автівки Mitsubishi Grandis. Потерпілу госпіталізували до медзакладу.

У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

Працівники поліції закликають пішоходів під час переходу дороги убезпечити себе світловідбивальними флікерами та ліхтариками. Світловідбивачі зменшують ризик аварії за участю пішохода у 6 разів. Пішоходи, які мають на одязі сітловідбивальні елементи, на 85% знижують шанс потрапити в аварію. Адже водії помічають пішоходів раніше і зреагувати можуть швидше.

До “ворогів” безпеки належать і навушники та телефонні розмови на проїжджій частині. Це відвертає увагу від правил дорожнього руху і призводить до нещасть.

Бережіть себе. Переконайтеся, що авто встигає загальмувати й лише тоді переходьте дорогу. Не поспішайте, бо навіть заощаджена хвилина може забрати найцінніше – життя.

Читайте також:
У Тернополі водій БМВ за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу