П’ятниця , 26.04.2024

Види та особливості конвеєрних систем

Конвеєр — це спеціалізоване обладнання, яке призначене для переміщення різних типів вантажів усередині складів, логістичних комплексів чи виробничих підприємств.

Конвеєрні системи можуть працювати самостійно, виконуючи виключно функцію транспортування, або бути частиною багатофункціональної лінії, на якій товар ідентифікується, обробляється та готується до приймання або відправлення клієнтам.

Конвеєр є модульним. Він збирається з окремих типових елементів, які можна конфігурувати залежно від ситуації. Завдяки цьому підвищується його практичність та ефективність використання. У разі необхідності завжди можна додати інші потрібні елементи, провести масштабування лінії, перебудувати логістичні процеси та ін. Грамотно спроєктовані та змонтовані конвеєрні системи автоматизують механізм переміщення товарів, зменшують час, необхідний для обробки вантажів, а також значно підвищують рентабельність та ефективність роботи підприємств.

Різновиди конвеєрів

Існують два основні види конвеєрних систем:

  1. Стрічкові. У них для переміщення товарів використовується спеціальна транспортувальна стрічка. Конвеєр здатен пересувати до 3 600 лотків за годину, при цьому швидкість руху регулюється залежно від потреб складу. Стрічка може рухатися як горизонтально, так і під певним кутом, що дозволяє створювати багаторівневі системи для обробки продукції.
  2. Рольганги. Рух товарів проводиться завдяки перекочуванню вантажу по роликах, які обертаються навколо своєї осі. Така система дбайливо переміщає продукцію між зонами складу. Вона дозволяє економити електроенергію завдяки синхронізації роботи логічних зон, а також регулювати щільність розподілу лотків у разі зупинки конвеєра.

Транспортувальні системи дозволяють у кілька разів збільшити продуктивність складів, підвищити рівень рентабельності та зберегти продукцію, яка рухається по лінії. Вони можуть працювати з різними типами товарів, упакованих у палети, лотки, ящики, конверти тощо.

Де замовити якісні конвеєрні системи

Бажаєте зробити свій склад більш універсальним, підвищити швидкість його роботи та знизити вплив людського фактора? Тоді вам потрібно звернутися до компанії Kapelou. Вона займається проєктуванням, розробкою та виготовленням складського обладнання, а також проводить усі необхідні монтажні та пусконалагоджувальні роботи.

Ця компанія є одним із лідерів на ринку України та Європи. Вона добре зарекомендувала себе у справі та отримала масу позитивних відгуків від задоволених клієнтів. Kapelou реалізує проєкти будь-якої складності та пропонує своїм замовникам вигідні умови співпраці. Наприклад, саме вона займалася облаштуванням і модернізацією складів таких компаній, як «Розетка», «Епіцентр», Moyo, Sanitex, Samsung, Express One тощо. Kapelou також виконує обслуговування ліній та має власну бригаду швидкого реагування, яка оперативно виїжджає на об’єкти в разі виникнення непередбачених ситуацій із метою уникнення простоїв у логістичних центрах.