Вівторок , 19.03.2024

Графік вимкнення електроенергії на Тернопільщині у період з 23 до 29 січня

Із 23 по 29 січня в області запроваджено стабілізаційний графік погодинних вимкнень електроенергії споживачам.

В даному графіку, як і в попередніх, передбачається черговість вимкнення 6 через 3 години або 3 через 6 годин, повідомляє ВАТ “Тернопільобленерго”. Тобто, виходячи із погодинного навантаження на енергосистему, енергетики будуть корегувати це навантаження, вмикаючи або вимикаючи певну групу споживачів.

Енергетики наголошують, що групи споживачів залишаються незмінні, лише змінено період обмеження електропостачання.

В разі раціонального використання електричної енергії споживачами та дотримання Тернопільською областю доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії, енергетики намагатимуться відключати тільки основні черги.

Але, потрібно бути готовими і до застосування додаткових черг, при збільшення обсягу споживання електричної енергії або ж зменшенні дозволеної величини потужності на область.

Час вимкнення та відновлення електропостачання може відрізнятись від заявленого у ГПВ на 10-20 хвилин. Таке відхилення пов’язане із технологічним процесом перемикання між чергами.

Якщо вимкнення відбуваються по двох чергах, то в період «можливого вимкнення» вимикати електроенергію можуть не на весь період. Тому, якщо в споживача по графіку «можливе вимкнення», варто бути готовим до вимкнення в будь-яку годину цього періоду.

Електроенергія може бути відсутня також з інших причин, зокрема, через аварії або ремонтні роботи в електромережах.

Важливо пам’ятати, що відразу після вимкнення електроенергії, потрібно відключити від мережі усі прилади, які споживають багато електроенергії і не поспішати вмикати всі електричні прилади у перші хвилини після ввімкнення електроенергії.

Читайте також:
В обленерго пояснили, чому тернополянам вмикають світло тільки на три години