Неділя , 28.04.2024

Поблизу Бучача п’яний водій “Опеля” заїхав у кювет і отримав 17000 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 23 липня 2022 року на трасі Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль. Ввечері, близько 23:00, на 76-му кілометрі автодороги, а це поблизу Бучача, водій автомобіля “Опель Зафіра” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

Винуватець автопригоди перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці події. Драгер показав результат 1,43 проміле, що в 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Опель Зафіра” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Майже 4 проміле: у Почаєві водій скутера за п’яну їзду отримав 10 діб арешту