П’ятниця , 29.03.2024

Порівняння пневматичної та пружинної підвіски авто – що краще

Будь-який автомобіль оснащений таким елементом як підвіска. На даний момент існує два різновиди цього пристрою: класичні пружини, а також сучасна пневматична підвіска.

Остання прийшла у світ легкових автомобілів від позашляховиків та напівпричепів, що вже говорить багато про що. Якщо ви не знаєте, що дає пневмопідвіска і ще не визначилися, що вам підійде більше, рекомендуємо прочитати даний матеріал. До речі, придбати комплектуючі для цього виробу завжди можна через каталог інтернет-магазину Repairkit: https://repairkit.com.ua/ua/g31264557-pnevmopodveska. Ми розповімо що таке пневмопідвіска загалом, а також чим відрізняються пружини.

Пружинна підвіска авто – перевірена класика

У пружинної підвіски автомобіля є низка переваг, до яких відносяться такі якості як:

  • відсутність необхідності у догляді;
  • високий рівень надійності.

Однак є й недоліки. Зокрема, пружини не налаштовуються у процесі. Для їзди різними типами покриття необхідно повністю змінювати пружини. Для хорошого асфальту використовують жорсткі елементи, а для бездоріжжя – м’які. І доведеться мати справу з важелями. Пневмопідвіска не має таких проблем.

Що таке пневмопідвіска і що вона дає в експлуатації

Пневмопідвіска має складнішу конструкцію. До неї входять пневмоподушки, компресор, резервуар для повітря та система розподілу. Недоліки очевидні: будь-який з елементів може вийти з ладу і потребує регулярного догляду. І це коштуватиме недешево. Але переваги переважують:

  • більш плавна та м’яка їзда;
  • можливість регулювати кліренс;
  • можна підлаштовувати пристрій під кожен тип дорожнього покриття.
  • при високому завантаженні машина не втрачає ходових якостей;
  • транспорт краще управлятиметься.

Крім того, пневмопідвіска не реагує на перепади температур.

Де знайти якісні запчастини для пневмопідвіски

Після того, як ви дізналися, що таке пневмопідвіска, а також переконалися в її перевагах, настав час дізнатися, де знайти комплектуючі для цієї системи. Безумовно, вигідніше звернутися до інтернет-компанії. Вибираючи надійного постачальника, ви зможете повною мірою оцінити переваги, що дає пневмопідвіска. Наприклад, у компанії Repairkit представлений найбагатший вибір запчастин для ремонтних робіт, а також технічного обслуговування цього вузла. А ціни, спосіб доставки та оплати – не можуть не тішити.