Субота , 20.04.2024

Процес та можливості лазерного різання металу

Лазерна різка листового металу — сучасна технологія, яка вирізняється високою точністю, швидкістю та ефективністю.

Вона використовується в багатьох сферах виробництва, але має певні обмеження в застосуванні.

Як відбувається лазерне різання металу

Лазер — це джерело когерентного світлового випромінювання. Це означає, що він має постійні хвильові характеристики, які не змінюються протягом часу. Такі властивості дають йому можливість фокусувати великий обсяг енергії в одній точці.

лазерне різання металу

Лазерна різка листового металу та труб здійснюється завдяки швидкому нагріванню поверхні до температури плавлення. Вона дає можливість ефективно розкроювати такі матеріали:

  • сплави заліза, зокрема іржостійку сталь;
  • латунь;
  • сплави алюмінію, наприклад дюраль.

Технологія не підходить для оброблення мідних сплавів через високу тепломісткість і дзеркальної поверхні чистого алюмінію через розсіювання променя.

Лазерна різка труб найбільш продуктивна за товщини металевої заготовки до 6 мм. Найпотужніші установки здатні обробляти деталі до 20–25 мм. Однак для товстостінних виробів потрібні інші методи різання: наприклад, за допомогою токарних і фрезерувальних верстатів із числовим програмним управлінням (ЧПУ).

Переваги та недоліки лазерного різання металів

Компанія Gruar використовує повністю автоматизоване обладнання. Рух лазерної головки програмується комп’ютером. Це дає змогу повністю унеможливити помилки, спричинені людським фактором. Завдяки цьому рівень браку та непродуктивних витрат сировини зводиться до мінімуму. Своєю чергою, це позитивно впливає на вартість готової продукції.

Лазерне різання також вважається найбільш обережним способом оброблення металу. Воно лишає чисті торці без дефектів. Це зменшує витрати часу на підготовку до наступного етапу виробничого процесу, наприклад до згинання чи перфорації.

Із суттєвих мінусів варто назвати тільки високі ціни на обладнання. Якщо вам потрібна така послуга, набагато простіше звернутися до спеціалізованого металообробного підприємства, ніж самостійно купувати верстати. Крім того, варто пам’ятати про обмеження технології, вказані вище.

Де відбувається лазерне оброблення металу в Україні

Якщо вам потрібна комплексна металообробка Gruar надасть усі необхідні послуги. Наша компанія займається лазерним різанням листових заготовок, автоматизованим згинанням, піскоструминним очищенням, порошковим фарбуванням і фрезеруванням. Звернувшись до менеджерів, ви дізнаєтеся ціни на послуги та зможете отримати індивідуальну комерційну пропозицію.