П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Опеля” в’їхав у два автомобілі та стелу автозаправки

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 червня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:00, на вулиці 15 Квітня, 1а, на ділянці дороги, що має по дві смуги в обидва боки, водій автомобіля “Опель Астра” проявив неуважність, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Хюндай Соната”, який рухався у попутному напрямку.

Від удару автомобіль “Опель” відкинуло на зустрічну смугу і там відбулося зіткнення з автомобілем “Ягуар”.

Після другого удару водій “Опеля” виїхав за межі проїжджої частини дороги і допустив наїзд на стелу автозаправки “ОККО”.

У результаті ДТП три автомобілі отримали пошкодження, а також було пошкоджено майно автозаправки.

На щастя, обійшлося без травмованих, але винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння, про що засвідчив результат огляду, проведеного у медичному закладі.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій “Опеля” свою провину визнав, розкаявся у вчиненому та вказав, що уже відшкодував завдані збитки автозаправці та власнику “Ягуару”. На підтвердження своїх слів чоловік надав відповіді документи.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,2 проміле: на Кременеччині спіймали і покарали п’яного водія “Жигулів”