Вівторок , 19.03.2024

У Тернополі водій “Рено” випив горілки після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 липня 2022 року у місті Тернополі. На вулиці Б. Хмельницького водій автомобіля “Рено Мастер”, будучи причетним до дорожньо-транспортної пригоди, вживав алкогольні напої до проведення огляду на стан сп’яніння. За словами водія, він випив 50 грамів горілки.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після потрапляння у ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Вважає ситуацію несправедливою і що він не повинен сплачувати такий великий штраф. Чоловік пояснив, що його попросили перепаркувати автомобіль. Він виконав це прохання і при цьому не помітив, як зачепив інший автомобіль, на якому утворилися незначні пошкодження. Надалі пішов по місцю своєї роботи, де з товаришами, з огляду на свято, вживав алкогольні напої.

Вислухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Мастер” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 4 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,8 проміле: у Тернополі спіймали і покарали п’яного водія “Таврії”