Середа , 01.05.2024

У Тернополі водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 23 червня 2022 року у місті Тернополі. Вночі, о 00:15, на вулиці Лесі Українки працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шкода Октавіа”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Результат – позитивний.

Вказаний водій раніше уже притягувався до адміністративної відповідальності за нетверезе водіння, а тому на нього склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягувалася до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавіа” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
3,8 проміле: на Кременеччині спіймали дуже п’яного водія автомобіля “Рено”