П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі винуватець п’яної ДТП отримав рік тюрми

Рік тюрми присудили у Тернополі водію Volkswagen Passat, що потрапив 21 грудня 2021 у аварію на вул. Об’їзна.

Чоловік не впорався з керуванням, зачепив інше авто та зіткнувся з металевим відбійником. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 22 грудня 2022. Фігурант справи – уродженець Тернополя, з вищою освітою, розлучений, офіційно не працевлаштований.

Як вбачається із обвинувального акту, аварія трапилась 21 грудня 2021 близько 23.30 по вул. Об`їзна у напрямку від перехрестя із вул. Гайова до перехрестя із вул. Микулинецька. Тоді фігурант, будучи нетверезим та керуючи Volkswagen Passat з двома пасажирами, не дотримався під час випередження бокового інтервалу та зіткнувся спершу із «Skoda», а далі різко змінив напрямок руху, з’їхав з дороги та зіткнувся із металевим відбійником та металевою електроопорою.

У результаті  зіткнення пасажирка Volkswagen Passat отримала травми середньої тяжкості. Дії водія цієї автівки згодом були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст.286-1 КК України, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

У суді обвинувачений вину у аварії визнав. Але заперечував, що кермував напідпитку. Сказав, що випив уже після ДТП. Розповів, що тоді на дорозі було слизько. На повороті його автомобіль занесло і йому не вдалось вирівняти кермо, тоді автомобіль почало крутити і він зачепив інше авто. Сказав, що його занесло, закрутило і після цього вдарило у відбійник. Додав, що їхав не швидко, близько 50-60 км/год. по лівій смузі. Також повідомив, що відшкодував завдану шкоду потерпілій.

Версію про вживання алкоголю після ДТП, мовляв слідчий довго не приїжджав і було холодно, підтримав і свідок – друг і пасажир. А адвокат обвинуваченого акцентував на порушенні при проведенні огляду на стан  сп’яніння та при проведенні судово – медичної експертизи

Утім суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Він не побачив підстав для визнання доказів, на які вказував адвокат, недопустимими. А до показів свідка про те, що алкоголь той вживав після ДТП, поставився критично.

Відтак визнав фігуранта винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 1 рік тюрми з позбавленням права керування на три роки.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
Поблизу Тернополя внаслідок ДТП загинула жінка-пішохід