П’ятниця , 26.04.2024

Вам не варто купувати ігровий смартфон — навели три аргументи

Щороку ми чуємо про вихід на ринок нового ігрового телефона, який має стати найпотужнішим Android-пристроєм у світі. У 2022 році цей титул належить ROG Phone 6 Pro — він став мрією будь-якого мобільного геймера.

Але як би не вражали технічні характеристики геймерського гаджета, вам не слід його купувати. І в нас є три причини, чому варто обрати звичайний смартфон.

Ігрові телефони коштують дорого

Ігрові пристрої орієнтовані на максимальну продуктивність, але її досягнення одразу ж збільшує вартість виробництва. Пристрій має оснащуватися новітнім чипсетом, кращою системою охолодження та високоякісними матеріалами корпусу для кращого розсіювання тепла.

Звісно, можна було б використовувати старіший флагманський чіп, адже він коштує дешевше та пропонує чудову продуктивність. Це могло б знизити кінцеву вартість смартфона. Але на практиці це не працює — геймери схильні фокусуватися на кращих характеристиках. Через це постраждають продажі, що зовсім не вигідно виробнику.

Але ніхто не забороняє купити звичайний пристрій на торішньому процесорі та отримати FPS не нижче, ніж на геймерському пристрої. При цьому, можна добре заощадити.

В інтернет-магазині Eldorado.ua представлені смартфони в широкому ціновому діапазоні. Щоб підібрати збалансований варіант, можна використовувати меню фільтрів. Це дасть змогу відсортувати пристрої за характеристиками. На сайті доступний розділ з відгуками, де власники діляться досвідом використання гаджета.

Слабкі фото та відеоможливості

Можливо, найбільшою проблемою ігрових телефонів є низька продуктивність камери. Покладіть будь-який ігровий телефон поруч зі звичайним телефоном Android тієї ж ціни, і ви побачите, що перший майже завжди знімає гірше.

Але чому так відбувається? Є дві причини:

  1. Більша частина бюджету спрямована на підвищення продуктивності та створення спеціальних ігрових функцій.
  2. Можливості камери не так важливі геймерам. Їх не розвивають для економії коштів.

Через ці обмеження ігрові гаджети не можна вважати універсальними, вони охоплюють не всі сценарії використання.

Низький рівень захисту від вологи та пилу

Ігрові гаджети, як правило, не мають офіційного рейтингу IP. У рідкісних випадках можна побачити позначку IPX4, наприклад у ROG Phone 6 Pro. Одна з причин — отримання офіційного рейтингу IP коштує грошей, тому виробники уникають його з метою економії.

Але що більш важливо, конструкція ігрофонів не дозволяє цього зробити. У Red Magic 7, наприклад, використовується кулер, він дозволяє пилу та воді проникати всередину. Лише кілька випадкових бризок можуть пошкодити ігровий телефон, не кажучи про потрапляння під дощ або пролиття рідини.

Звичайні смартфони мають рейтинг IP67 або IP68, їх можна занурювати у воду на глибину до одного метра. Захист від вологи набагато важливіший за кілька додаткових кадрів на секунду, які пропонують ігрофони.