Неділя , 05.05.2024

Як обрати та де купити автомобільний акумулятор

Сьогодні автомобільний акумулятор – не лише важлива частина транспортного засобу, але й мініпідстанція, яка може живити частину будинку за відсутності електропостачання.

Саме тому, обираючи такий елемент живлення, слід зважати на ряд нюансів, про які ми і поговоримо. А також розкажемо, де можна купити акумулятор 60.

Як обрати акумулятор

Як уже зазначалося, сьогодні акумулятор відіграє важливу роль. Саме тому, його слід правильно обрати.

Так, експерти радять звертати увагу на такі параметри:

  1. Автомобільний чи мотоциклетний. Вони відрізняються розміром, ємністю та плотністю. Автомобільні, своєю чергою, діляться на легкові та вантажні. Всі вони діляться на 12-вольтні та 6-вольтні. Останні, власне, потрібні для роботи скутерів та мопедів.
  2. Обслуговування. За цим параметром акумулятори діляться на:
    1. Ті, що обслуговуються. Вони потребують періодичного заливання дистильованої води.
    2. Малообслуговувані. Потребують доливання води кожні 6-12 місяців.
    3. Необслуговувані. Не потребують ніяких втручань, проте їхній термін роботи обмежений – не більше 7-8 років.
  3. Ємність. Від цього параметра залежить не лише потужність акумулятора, але й його розміри та вага. Чим більше А/год в акумуляторі, тим більшу величину струму він може видати та довше працюватиме.
  4. Розміри. Акумулятор повинен чітко відповідати зазначеним замірам, інакше він просто не поміститься в автомобільну нішу.
  5. Відповідність стандартам. В Україні це – EN 60095, EN 50342, DIN 43539, ГОСТ 959-2002. Якщо на акумуляторі є такі позначки, він точно вам підійде.

Важливо: найкраще купляти новий акумулятор. Навіть якщо рівень заряду буде в нормі (мінімум 12,8), це не означає, що не втрачена плотність. Останнє сприятиме швидкому розряджанню акумулятора та перепаду рівня струму.

Де купити акумулятор

Обирати акумулятор слід скрупульозно. Ба більше, його треба купляти лише в перевірених дилерів, до яких належить a-mega-auto. Серед переваг дилера:

  1. Великий асортимент товарів.
  2. Приємні ціни.
  3. Зручний пошук на сайті.
  4. Швидка доставка – до п’яти діб в будь-який куток України.
  5. Зручні способи оплати.
  6. Гарантія на кожен товар.
  7. Можливість обміну чи повернення.

Як бачимо, сьогодні акумулятор не лише дозволяє автомобілю їхати, але й може забезпечити роботу приладів вдома за відсутності електропостачання. Проте, аби це так і було, його слід обрати правильно. Тут на допомогу прийде магазин a-mega-auto, де представлений великий асортимент товарів за приємними цінами.