П’ятниця , 26.04.2024

Як обрати вбудований холодильник

Сьогодні вбудована техніка – це не лише модно, але й практично. Зокрема, коли йдеться про кухню. Вбудовувати можна абсолютно все – від чайника до холодильника.

вбудований холодильник

Власне, про останні ми й поговоримо. А от купити вбудовані холодильники можна за посиланням https://comfy.ua/holodil-nik-vstraivaemyj-whirlpool-sp40-801-eu.html.

Переваги вбудованої техніки

Як уже зазначалося, вбудована техніка – це практичне рішення для кожної квартири. Серед переваг такого дизайну слід виділити:

  1. Суттєва економія простору.
  2. Можливість обрати найзручніше розташування всієї техніки в домі.
  3. Дотримання єдиного дизайну, незалежно від кольорів техніки.

Важливо: наразі є спеціальна вбудована техніка, призначена для того, аби бути схованою в кухонному гарнітури. Використовувати в таких цілях звичайну техніку небезпечно! Особливо прилади, які призначені для приготування чи підігріву їжі.

Як обрати вбудований холодильник

Холодильники належать до великогабаритної техніки, яка займає чи не найбільше місця, навіть якщо вони вбудовані. Саме тому до їхнього вибору слід підійти максимально серйозно.

Загалом, експерти радять звертати увагу на такі параметри:

  1. Загальні габарити холодильника. Слід співставляти їх не з усім вільним простором, який ви виділили на холодильник, а місцем у ніші (шафі), де його планують сховати. Це, зазвичай, на 3-5 см з кожного боку менше, ніж загальний простір.
  2. Об’єм. Від цього параметру залежить і попередній фактор. Так, для сім’ї з трьох людей найоптимальніше обирати холодильник з об’ємом 150-180 літрів. Проте є і великогабаритні прилади на понад 300-350 літрів.
  3. Кількість камер – одна, дві чи три. Цей параметр також впливає на кількість дверей в холодильнику.
  4. Клас енергоспоживання. Вони є від A+++ до G. Найкращими в плані економного споживання електроенергії є холодильники з класом вище В+.
  5. Зона свіжості. Вона доступна лише в трикамерних холодильниках. Буває сухою та вологою. Така система дозволяє тримати продукти (особливо зелень, фрукти та овочі) свіжими довгий час, при цьому без їхнього попереднього заморожування.
  6. Звуковий індикатор. Дозволяє налаштувати різного типу сповіщення.
  7. Функція «розумний холодильник». Вона дозволяє керувати пристроєм завдяки спеціальному додатку.

Важливо: всі нюанси розглядаються в сукупності. Чим більше особливостей, тим дорожчим буде прилад.

Як бачимо, сьогодні вбудована техніка – не лише модно, але й практично. Проте, слід її правильно підібрати та вмонтувати. При виборі великогабаритної техніки, зокрема, холодильників, зважайте на її розміри відповідно до ніші у шафі!