Четвер , 28.03.2024

Як заробляти на криптовалюті? 5 найефективніших стратегій

Нестабільність фінансово-економічної системи змушує багатьох людей шукати альтернативні джерела збереження капіталу.

криптовалюта

Одним із них, по праву, вважається заробіток на криптовалюті. З моменту появи Біткоїна минуло 14 років. За цей час світ остаточно переконався в тому, що крипта — це не тільки надійний спосіб збереження грошей, а й ефективний інструмент заробітку на різниці курсів. Крім того, за допомогою крипти можна здійснювати вигідні взаєморозрахунки, розплачуватись за товари та послуги в інтернеті.

Поява криптовалюти повністю змінила уявлення людей про фінанси, способи здійснення взаєморозрахунків та ведення бізнесу. Попри численні суперечки, популярність цифрових активів продовжує швидко зростати. Сьогодні це один із найприбутковіших та найефективніших інструментів інвестування.

Що таке криптовалюта, і що саме робить її унікальною?

За останні кілька років кількість людей, яким вдалося заробити кругленьку суму на цифрових монетах, значно зросла. Не дивно, що майнери-початківці теж прагнуть заробити на коливаннях курсів. Але новачкам, які тільки починають вивчати закони функціонування криптовалютного ринку, часто важко зорієнтуватися в мінливому світі цифрових активів. Для початку потрібно розібратися в тому, що таке криптовалюта.

Криптовалюта — це цифровий актив, який не має фізичного вираження. Він існує лише у віртуальній формі, і зберігається у цифрових гаманцях. Для зберігання та передачі даних про крипту між гаманцями та у відкриті реєстри застосується розширене кодування. Його основна мета — забезпечити безпеку транзакції.

Об’єднує всі види цифрових активів відсутність єдиного центру. Криптовалюти обробляються в розподіленому публічному реєстрі — блокчейні, де зберігаються записи про всі операції.

Не існує центрального органу випуску або регулювання криптовалют. Для фіксації операцій та емісії нових одиниць використовується децентралізована система.

Відсутність єдиного центру зберігання даних (наприклад, сервера) та криптографічний захист операцій робить цифрові валюти одним із найбезпечніших активів у світі. Крім того, вам не доведеться сплачувати додаткові комісії банкам. Особливо, якщо переклади здійснюються безпосередньо між користувачами.

Криптовалюта повністю захищена від інфляції, оскільки вона випускається в обмеженій кількості. Наприклад, емісія найпопулярнішого на цей час цифрового активу (Біткоїна) обмежена кількістю в 21 млн одиниць.

Торгівля криптовалютами цікава з точки зору отримання прибутку. Завдяки періодичній зміні цін на окремі види крипти можна непогано заробити на курсових коливаннях. Крипта відкриває масу цікавих можливостей для інвестицій та трейдингу.

Як заробляти на криптовалюті? Найпопулярніші способи

Бум на цифрові активи, який прокотився по всьому світі, призвів до того, що сотні тисяч людей почали шукати в інтернеті відповідь на найактуальніше питання — як заробляти на криптовалюті.

Існує безліч способів заробітку на криптовалюті та отримання доходу в криптопросторі. При цьому слід враховувати високу волатильність криптоактивів, через яку ризики в цій індустрії також великі. До того ж ця сфера потребує певних знань та досвіду. Розглянемо найпопулярніші стратегії заробітку на крипті.

Інвестування

Інвестування зазвичай передбачає купівлю та утримання цифрових активів протягом тривалого часу. Криптовалюта досить добре підходить для стратегії «купуй та тримай». Деякі види крипти надзвичайно волатильні в короткостроковому періоді, але мають величезний довгостроковий потенціал. Саме через цю високу волатильність, довгострокове інвестування може бути одним із найкращих підходів для отримання доходу від крипти.

Інвестиції в криптовалюту слід розглядати як портфельні. Вони ґрунтуються на інвестиційних цілях та толерантності до ризику. В цьому випадку власник крипти позбавляється від необхідності постійно моніторити онлайн курс криптовалют. Баланс криптогаманця залишається незмінним, а сам цифровий актив перетворюється на пасивне джерело прибутку.

Майнінг

Майнінг – це дуже важливий елемент криптовалютного ринку. До того ж це один із найстаріших способів заробітку на крипті. В загальному вигляді майнінг передбачає процес верифікації транзакцій та забезпечення безпеки PoW мережі. За умов виконання цих функцій майнери отримують нові монети як винагороду. На зорі розвитку криптовалютного ринку майнити Біткоїни можна було і на звичайному ПК, але сьогодні для цього вже потрібно спеціалізоване майнінгове програмне забезпечення. Тому тепер майнери створюють ферми — комплекси з великою кількістю відеокарт.

Головний плюс майнінгу полягає в низьких ризиках, оскільки ви будете видобувати монети, які вже мають цінність. Мінус – великий поріг входу. Для видобутку цифрових активів потрібне спеціальне обладнання, яке дорого коштує.

Трейдинг

Головна відмінність трейдингу від інвестування — часові обмеження. Інвестиції передбачають довгострокові вкладення, трейдинг використовує короткострокові можливості. В його основі лежить принцип «купуєш дешево – продаєш на піку». Насправді саме це просте правило дозволяє заробляти значні суми. Від класичного трейдингу криптовалютний ринок відрізняє ще більша волатильність — мінливість ціни. Для трейдера це реальний спосіб за лічені години отримати 100% і навіть 1000% на різниці курсів.

Трейдинг криптовалют потребує певних навичок та досвіду. Зокрема, корисним буде вміння читати графіки та розбиратися в технічних індикаторах. Разом з тим глибокі знання блокчейну та різних проєктів для трейдингу не такі важливі. Заробіток на криптовалюті за допомогою трейдингу вимагає відмінного розуміння того, як поводяться ціни під впливом різних зовнішніх чинників, і як це позначиться на коливаннях в найближчому майбутньому.

Для того, щоб почати, потрібно лише зареєструватися на одній із найбільших криптобірж – WhiteBIT. Платформа WhiteBIT пропонує вигідні умови для торгівлі, зручний моніторинг курсу криптовалют, зберігання активів під відсотки, маржинальну та ф’ючерсну торгівлю, а також ряд унікальних інструментів для трейдингу. WhiteBIT підходить як досвідченим гравцям криптовалютного ринку, так і трейдерам-початківцям.

Переваги трейдингу на WhiteBIT:

  • Простий та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.Торгувати на біржі WhiteBIT можна з ПК чи зі смартфона (є зручний мобільний додаток з повним функціоналом для торгівлі в режимі 24/7). Всі інструменти працюють так само як і в класичному трейдингу.
  • Бездоганна репутація. Зараз біржа WhiteBIT обслуговує понад 3,5 млн активних клієнтів зі 150 країн.
  • Високий рівень безпеки. WhiteBIT зберігає 96% цифрових активів користувачів на спеціальних гаманцях з мультипідписом. Крім того, платформа має страховий фонд, який поповнюється внесками з транзакційних комісій. Облікові записи користувачів захищені антифішинговими програмами. Біржа підтримує двофакторну автентифікацію та використовує файрвол вебзастосунків (Web application firewall, WAF) для захисту від мережевих атак. WhiteBIT дотримується стандартів Міжнародної групи з протидії відмиванню доходів (FATF). Біржа автоматично аналізує адреси, з яких клієнти вносять депозити, відповідно до процедур боротьби з відмиванням грошей (AML). Крім того, на сайті платформи користувачі можуть самостійно перевірити криптовалютну адресу на причетність до незаконної діяльності.
  • Широкий спектр функціональних можливостей. На платформі WhiteBIT доступна спотова, маржинальна та ф’ючерсна торгівля (купівля та продаж безстрокових ф’ючерсних контрактів).
  • Служба підтримки 24/7. Торгівля на біржі може викликати масу запитань. Особливо у трейдерів-початківців. Завдяки багатомовній команді підтримки, яка працює в цілодобовому режимі, можна не нервувати. Кваліфіковані спеціалісти WhiteBIT допоможуть розв’язувати будь-яку проблему. Вони розкажуть з чого почати та як заробити криптовалюту.

Торгуючи на біржі WhiteBIT, не слід забувати про те, що вам потрібно постійно інвестувати в себе, удосконалюючи власні знання про трейдинг, вміння читати та відчувати ринок. Це дуже важливі навички, від яких залежатиме розмір вашого прибутку.

Стекінг та кредитування

Стекінг та кредитування дозволяють інвесторам заробляти гроші на альткоїнах. Стекінг означає блокування монет у гаманці з криптовалютою та отримання винагород на перевірці транзакцій в мережі Proof of Stake (PoS). Замість майнінгу алгоритм PoS вибирає валідатори транзакцій на основі монет для стекінгу. PoS не вимагає дорогого програмного забезпечення, і він набагато енергоефективніший.

Інший варіант — це холодний стекінг, який дозволяє інвесторам заробити на токенах, тримаючи їх при цьому в гаманці офлайн.

За допомогою стекінгу інвестори ніби дають у позику мережі монети для підтримки її безпеки та верифікації транзакцій. Інший спосіб заробити на криптовалюті – це давати монети в борг іншим інвесторам та отримувати відсоток шляхом позики. Багато платформ сприяють криптокредитуванню, у тому числі й біржі, платформи однорангового кредитування та програми децентралізованого фінансування (DeFi).

Ейрдропи 

Airdrops — це безплатні токени, які зазвичай розповсюджуються біржами для самореклами та розширення бази користувачів для проєкту. Так, наприклад, в серпні 2022 року криптовалютна біржа WhiteBIT запустила свій токен та провела ейрдроп. Всього на ейрдроп було виділено $50000 у токенах WBT, які були розподілені між користувачами таким чином:

  • 5% користувачів з найбільшою кількістю балів розділили між собою $20000 у WBT.
  • 25% користувачів, які набрали другу за величиною кількість балів, розділили між собою $20000 у WBT.
  • Всі інші учасники отримали $10000 у WBT.

Для цього потрібно було: зареєструватися на біржі WhiteBIT, пройти верифікацію (KYC), виконати завдання у Gleam, а також підписатися на Telegram-канал. Ейрдроп тривав до 1 вересня 2022 року, а нагороди було розподілено протягом 5 днів після лістингу. Для багатьох трейдерів ейдропи стали ідеальною можливістю для заробітку.

Тепер ви знаєте, що таке криптовалюта як заробити на ній, та що для цього потрібно робити. Перш за все, оберіть оптимальну стратегію, дотримуйтесь її та коригуйте виходячи із ситуації на ринку. У світі криптовалют діє те саме правило, що і в інших сферах. Потрібно вміти розумітися на новій темі, вливатися в неї, вивчати, а не кидати на півдорозі. Вибирайте ту криптосферу, яка вам до вподоби. Так буде цікавіше заглиблюватися в тему і легше досягти успіху.

One comment

  1. Современные технологии позволяют использовать криптовалюту в повседневной жизни, а возможности использования криптовалют и платежных карт для их вывода продолжают расширяться. Так, уже несколько лет можно применять криптокарты для вывода цифровых монет. Криптоплощадка Binance эмитировала такую карту еще в 2020 году .