Четвер , 25.04.2024

Житель Кременеччини за вбивство знайомого отримав 8 років тюрми

Вісім років тюрми присудили на Кременеччині чоловікові, що завдав знайомому тяжкі тілесні ушкодження. Потерпілий невдовзі після побиття помер на подвір’ї.

Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 16 грудня 2022 року. Обвинувачений – із середньою спеціальною освітою, не працює, неодружений, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, випадок трапився близько 16-ї години 8 вересня 2022. Чоловіки спершу разом випивали у помешканні спільного знайомого, а потім почали конфлікт. Зокрема, як повідомляла прокуратура, через тату на тілі потерпілого.

Далі обвинувачений завдав численних ударів потерпілому в область  голови, обличчя, грудної клітки та один удар невстановленим ріжучим предметом в шию.

Після цього потерпілий вийшов на вулицю, де фігурант справи ще й вдарив його у скроневу зону пляшкою горілки, після чого потерпілий впав. Далі обвинувачений почав бити ногами лежачого потерпілого у різні частини тіла, і, закінчивши побої, залишив того лежати на подвір’ї. Там чоловік і помер.

Такі дії обвинуваченого були кваліфіковані згодом органом досудового слідства за ч.2 ст. 121 КК, тобто умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

У суді він вину повністю визнав, від дачі показів відмовився. Однак в ході судового розгляду сказав, що наносив удари так, як описано в обвинувальному акті.  Та просив суворо його не карати.

Як результат судового розгляду – суд прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 8 років тюрми.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також по цій темі:
Вбивство у Почаєві: у дворі будинку знайшли мертвим 54-річного чоловіка