П’ятниця , 26.04.2024

Чому не повертаються жалюзі?

Жалюзі – найпопулярніший тип сонцезахисних елементів. Під час експлуатації конструкції доводиться витримувати значні навантаження.

Це призводить до поломок окремих елементів або всієї системи. Наявність маленьких дітей, домашніх тварин, невміння користуватись жалюзі може призвести до серйозних поломок. Для усунення частини пошкоджень достатньо використати підручні засоби. Для цього важливо розбиратися в особливостях роботи механізму та розташування ламелів. Широкий вибір жалюзі ви можете знайти на сайті виробника Vilargo.

Ремонт вертикальних жалюзі

Такий тип (https://vilargo.net/vertikalnye-zhaluzi) зазвичай встановлюють у державних чи громадських організаціях, офісних та торгових центрах. Вертикальні жалюзі повинні мати високий показник зносостійкості. Значні навантаження призводять до частих поломок.

Основними причинами відсутності обертання ламелів можуть бути:

  • вихід з ладу ряду або окремого бігунка;
  • поломки кріплення ламелю до сполучного ланцюжка;
  • обрив сполучного ланцюжка;
  • обрив чи ослаблення шнура управління.

Перелічені типи поломок усуваються шляхом заміни пошкодженого елемента новим. При покупці запчастин важливо враховувати, що формат кріплення та габарити можуть відрізнятися у різних виробників. Бажано перед походом у магазин виміряти довжину шнура чи ланцюжка. Це дозволить підібрати потрібний розмір деталі.

Найбільш критичною поломкою вважається вихід бігунків з ладу. Для їх заміни знадобиться зняття шнура керування та розбір механізму керування. Наступний етап – видалення з пошкоджених бігунків дистанцій та встановлення цілих елементів. На завершальному етапі слід повернути дистанції, просмикнути через бігунки шнур і нанизати на вал.

Ремонт горизонтальних жалюзі

Причинами поломки горизонтальних жалюзі (https://vilargo.net/gorizontalnye-zhaluzi) можуть бути нижні фіксатори або зламані гачки. Корекція полягає у видаленні пошкоджених елементів та встановленні нових. Важливо у процесі дотримувати поворотний механізм.

Проблеми з підйомно-поворотною частиною відносяться до більших за обсягом поломок. Заміна такого пристрою потребує певних навичок. У цьому випадку бажано звернутися до фахівців у цій галузі.

На вказаном сайті представлений великий вибір сонцезахисних систем. Компанія Vilargo пропонує великий вибір товарів на будь-який смак за доступними цінами. Фахівці компанії готові у будь-який час зробити безкоштовне вимір. Отримати консультацію щодо товарів, умов і термінів виготовлення можна прямо на сайті.