П’ятниця , 26.04.2024

Ігри настільні для дітей

Дитина з  першого дня свого народження  пізнає навколишній світ та починає розвиватись.

І чим раніше малюки почнуть розвивати свої інтелектуальні здібності, тим більшого успіху вони зможуть досягти в майбутньому житті. Найкращим методом пізнання для дітей – це спеціальні ігри настільні для дітей.

В епоху глобальної комп’ютеризації та стрімкого розвитку новітніх технологій важливо не втратити актуальності такого розвитку, а тому у кожного малюка в дитинстві мають бути такі розваги.

Види настільних ігор

Гра – це самий дієвий та ефективний спосіб пізнання світу для дитини. Як тільки малюк навчився сидіти, настільні ігри повинні обов’язково з’явитися у його повсякденному житті.

У світі є мільйони настільних дитячих ігор, і чисельність такої групи розваг продовжує щодня поповнюватися новими ідеями та сценаріями. Можна розрізнити декілька видів настільних ігор:

  • асоціативні;
  • вікторини та кросворди;
  • головоломки та квести;
  • настільно-спортивні;
  • класичні;
  • стратегічні;
  • сімейні та жартівливі;
  • словникові та пізнавально-розважальні.

Сучасні виробники дитячих розваг вигадують ігрові набори для найменших, дітей шкільного віку, підлітків. Також є варіанти для певної кількості гравців від одного-двох до великої компанії. Випускаються тематичні набори для дівчаток чи хлопчиків.

Чим корисні настільні ігри для дітей

Настільні ігри для дітей дозволяють вирішувати безліч педагогічних та виховних завдань: розвивати логічний склад розуму дитини та навчати аналізу ситуації в ігровій розважальній формі; проводити батькам та дітям разом час за розгадкою цікавої головоломки або складання конструктора; займати дітей під час тривалих поїздок; грати у веселій, невимушеній компанії.

Ігри допомагають у спілкуванні. Малюки наслідують дорослих та переймають моделі поведінки під час настільних ігор. Перші уроки та знайомство з навколишнім світом також відбуваються через гру: малюк спочатку жадібно вбирає інформацію, а потім вчиться розпізнавати знайомі предмети та явища у загальному калейдоскопі подій.

У грі розвивається уява, яка допомагає «пережити» певні моменти життєво важливих ситуацій. А от сімейні та спортивні дитячі ігри гарно розвивають солідарність та роботу в команді. Настільні ігри краще за інші розваги вчать дітей бути корисними в колективі однолітків і допомагають виявляти потенціал майбутніх лідерів.

Широкий асортимент дитячих ігор можна легко знайти на сайті https://nastoli.com.ua/dlya-ditej/. Тут представлені ігри різних видів для різних вікових категорій, для хлопчиків та дівчаток.