Понеділок , 16.09.2024

Конфіскували мопед і дали понад 50000 грн штрафу: житель Теребовлі тричі за рік попався п’яним за кермом

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 10 квітня 2022 року у місті Теребовлі. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Січових Стрільців працівники поліції зупинили водія мопеда “Active”, який керував транспортним засобом, маючи явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказаний водій раніше уже двічі впродовж року притягувався до відповідальності за нетверезе керування транспортними засобами.

Тому на порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

До суду водій мопеда кілька разів не з’явився, тому справу врешті решт розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Теребовлянський районний суд постановив водія мопеда “Active” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 55000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією мопеда “Active”. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Тернополі водій BMW за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу