Субота , 27.04.2024

Мінеральні добрива: види та особливості використання

Необхідність застосування добрив у сучасному сільському господарстві спричинена кількома чинниками.

Основними з них вважаються:

  • поступове зниження концентрації мікро- та макроелементів у ґрунтах на території с/г угідь. Щороку рослини, які вирощуються на них, вбирають такі речовини в себе;
  • необхідність задоволення постійно зростаючого попиту. Населення планети поступово збільшується та, як наслідок, зростає кількість сільськогосподарської продукції, яка вживається в їжу.

При цьому такі добавки присутні на ринку у великому асортименті. Але найпопулярнішими з них є мінеральні добривакупити які пропонує вітчизняна компанія «Агріматко».

Особливості та види складів

Основна відмінність продукції мінерального типу від органічних добрив (торфу, золи, перегною тощо) полягає у тому, що вона виготовляється шляхом хімічного перероблення різних компонентів. Залежно від їх наявності у складі, а також деяких інших умов такі поживні речовини поділяють на:

  • азотні. Їхня присутність у ґрунті сприяє швидкому вкоріненню рослин, а також збільшує їхню опірність до низьких температур атмосферного повітря, що має важливе значення для північних регіонів нашої країни;
  • калійні. Сприяють збільшенню термінів зберігання врожаю, гарантуючи його привабливий вигляд та високі товарні якості;
  • фосфорні. Поліпшують стійкість с/г культур до тривалих посух.

При цьому багато сільськогосподарських підприємств використовують комплексні складні склади, що складаються з мінеральних компонентів різного типу. Також поряд із ними використовуються бактеріальні речовини, стимулятори росту та інші прості добриваКупити оптом їх також можна в інтернет-магазині Agrimatco.

Як використовуються склади

Насамперед варто зазначити, що будь-яка сільськогосподарська культура потребує індивідуального підходу до вибору мінерального добрива. Для деяких рослин особливо важливий калій чи азот, а інші вимагають використання комплексних складів.

Крім того, важливо визначити оптимальну норму внесення продукції до ґрунту, що залежить від низки умов. Серед них:

  • особливості ґрунту на сільськогосподарських угіддях;
  • вид культур, які вирощувалися в попередні сезони на територіях, що підлягають засіву;
  • характерні для регіону кліматичні умови тощо.

Саме з цих причин вибирати мінеральні добрива та визначати особливості їх застосування мають лише професійні агрономи.