П’ятниця , 26.04.2024

На Тернопільщині двоє юнаків провалилися під лід: один врятувався, другого – іще шукають

У Скалаті двоє юнаків провалились під лід місцевої водойми. Один врятувався самостійно. Пошуки іншого тривають.

Про це сьогодні, 9 лютого, інформують у прес-службі Головного управління ДСНС України у Тернопільській області.

Трагедія трапилась у середу, 8 лютого. Ввечері, о 22:14 на пункт зв’язку 3-го державного пожежно-рятувального загону надійшло повідомлення про те, що у м. Скалат на місцевому ставку під лід провалилися двоє чоловіків.

До місця виклику негайно вирушило чергове відділення ДСНС. Як вдалось встановити зі слів очевидців події, один з потерпілих вибрався на берег самостійно, а інший ще деякий час борсався у воді та згодом перестав.

За допомогою надувного човна та рятувального обладнання співробітники ДСНС провели поверхневе обстеження місця зникнення другого чоловіка під водою, яке показав заявник, однак тіла не виявлено.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Нацполіції, якою встановлено особи потерпілих. Обидва мешканці міста Скалат, 2004 та 2005 років народження. Чоловіка, який вибрався на берег самостійно, з діагнозом «Переохолодження, стан шоку» госпіталізовано до однієї з лікарень. Пошуки іншого тривають.

9 лютого, до пошукових робіт залучено групу водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

P. S. Сьогодні, о 12:45, водолази ДСНС виявили тіло загиблого 18-річного юнака, підняли на берег та передали працівникам поліції.

Читайте також:
На Тернопільщині водій буса в’їхав у трактор. Четверо людей травмовано