Вівторок , 23.04.2024

Понад два проміле: у Гусятині спіймали і покарали штрафом п’яного водія “Жигулів”

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 11 липня 2022 року у селищі Гусятині. Близько першої години ночі на вулиці Богдана Лепкого працівники поліції виявили водія автомобіля “ВАЗ 21013” (“Жигулі”, “копійка”), який перебував за кермом, маючи явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у Гусятинській районній лікарні. Результат позитивний – 2,2 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав, запевнив, що автомобілем не керував, а лише сидів у салоні авто, чекаючи на сусіда.

Втім, на відеозаписах з нагрудної камери поліцейських зафіксовані пояснення водія, де він зізнається, що таки керував автомобілем і перед цим вживав алкоголь.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21013” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Монастириській п’яний водій “Ланоса” заїхав в огорожу та отримав 17000 грн штрафу