Вівторок , 30.04.2024

Понад три проміле: поблизу Тернополя п’яний водій “Форда” заїхав у кювет

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 2 червня 2022 року у селі Петриків, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 22:00, водій автомобіля “Ford S-MAX” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження, а водій втік з місця події.

Згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося, що той перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 3,14 проміле, що майже в 16 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Форда” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ford S-MAX” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Рено” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу