П’ятниця , 29.03.2024

Що таке відновлена техніка та як її обрати

Для українського споживача поняття «ref-техніка» нове та не зовсім зрозуміле. Традиційно електроніку поділяють на нову, яка поступила у магазини прямо від виробника, та ту, що побувала у використанні.

Остання часто продається кінцевими власниками на спеціальних онлайн-порталах, або викупається компаніями, які потім займаються її подальшою реалізацією. Але існує і третій вид – відновлена техніка, яку можна переглянути за посиланням https://gazik.ua/catalog/noutbuky-refurbished/.

Речі, які декілька разів поверталися від продавця до виробника та навпаки – окрема категорія, наприклад, інтернет-магазин Gazik пропонує оновлені ноутбуки за доступними цінами. Ви зможете обрати як бюджетний варіант, так і професійну модель для високої продуктивності виконання важких задач, та бути повністю впевненими у якості свого придбання.

Розбираємось у термінах та характеристиках

Є багато причин, з яких електроніка та побутова техніка повертається з магазинів до виробника:

  • Виявили брак у партії;
  • «Залізо» вже було у використанні та повертається на завод через програми обміну або згідно Закону про права споживача (не підійшов, не сподобався, не відповідає очікуванням або оголошеним характеристикам та інше), сервіс не зміг полагодити виробничий дефект;
  • Некомплект. Він їде назад з метою докомплектації;
  • Товар, що дуже довго зберігався на складах та потребує повної перевірки перед потраплянням знову на вітрини;
  • Слугувала для демонстрації та втратила якості.

Виробник переглядає проблему з конкретним продуктом та доводить до стану нового. Потім техніка повертається до продажу, але з відповідною поміткою. Важливо відмітити, що така продукція більше відноситься до нової, бо має заводське пакування, пломби та позбавлена слідів експлуатації (на відміну від б/в). Дуже рідко може трапитись поверховий дефект, але це вважається нормою. На електроніку поширюється офіційна гарантія, яку часто можна подовжити.

Головна перевага, через яку купують factory refurbished – ціна, яка значно нижча за звичайну. Але не варто очікувати, що товар вам віддадуть за безцінь. Якщо ви бачите, що сума менша за стандартну майже у два рази, скоріше за все це не відновлена, а Б/В. Будьте уважні та звертайтесь у магазини з позитивною репутацією та хорошими відгуками.

Якщо досі маєте сумніви щодо того , чи варто придбати refurbished, зауважте, що це – нова техніка і вона пройшла повторно всі необхідні цикли виробництва (повторну збірку, етапи технічного контролю, фази тестування, пакування), тому можна не хвилюватися: вона відповідає специфікації та має виробничу гарантію. Проте брак все одно буває присутній, але його відсоток зазвичай не більше, ніж у повністю новому продукті, від цього ніхто не застрахований на 100%.