Субота , 20.04.2024

Як обрати та де купити автомобільний акумулятор

Сьогодні автомобільний акумулятор – це не лише прилад, який забезпечує безперебійну роботу всієї електроніки в транспортному засобі, але й мініелектростанція для дому.

Саме акумулятор завдяки інвертору зможе запустити в роботу кілька приладів, покращуючи умови перебування при відсутності світла.

Проте, аби все вдалося, слід знати, які автомобільні акумулятори обирати та де їх купляти. Про це ми сьогодні розкажемо.

Як обрати акумулятор

Обираючи автомобільний акумулятор, слід зважати на ряд факторів, які визначають його загальну потужність та спроможність виконувати поставлені задачі. Так, експерти радять звертати увагу на такі параметри:

  1. Тип акумулятора. Всього їх є три види:
    1. автомобільний легковий. Має 12В.
    2. для мотоциклів, скутерів – на 6В.
    3. автомобільний вантажний. Має 24В.
  2. Принцип обслуговування. Так, акумулятори діляться на:
    1. ті, що потребують обслуговування. Їхній власник повинен контролювати рівень дистильованої води та за потреби постійно її доливати.
    2. з незначним рівнем обслуговування. Дистильовану воду слід заливати через рівні проміжки часу (кожні 6-12 місяців, залежно від технічних параметрів).
    3. ті, що не потребують обслуговування. Такі акумулятори не піддаються ніяким маніпуляціям, проте термін їхньої експлуатації коливається від 4 до 8 років.
  3. А/год, або – номінальна ємність. Залежно від потужності акумулятора, цей показник коливається від 40 до майже 100 А/год. Підбирати акумулятор слід під параметри конкретного авто. До прикладу, якщо в машини двигун від 3,5л, то акумулятор повинен бути на понад 70 А/год, інакше він швидко розряджатиметься та не забезпечуватиме роботу всієї електроніки.
  4. Розмір. Більшість акумуляторів, власне, як і роз’ємів для їх встановлення, універсальні. Проте а деяких марках авто цей параметр різниться. Навіть кілька міліметрів можуть стати на заваді встановлення елементу живлення, тому слід все детально виміряти.

Де купити

Найкращим варіантом для покупки автомобільного акумулятора є магазин автозапчастин VBAVTO. Серед переваг дилера:

  1. Великий асортимент товарів (не лише акумуляторів).
  2. Приємні ціни.
  3. Гарантія якості на кожен товар.
  4. Швидка доставка.
  5. Можливість обміну чи повернення.
  6. Велика програма лояльності для постійних клієнтів.

Як бачимо, сьогодні автомобільний акумулятор – не лише для авто. Проте, аби він прослужив вірою і правдою, слід його правильно підібрати. В цьому вам допоможуть експерти VBAVTO.