Середа , 24.04.2024

Як підготувати авто до зими

Холодна погода може спричинити поломки та несправне функціонування машини. Для правильного обслуговування автівки взимку необхідно виконувати декілька правил. Розглянемо прості рекомендації до підготовки перед холодною порою року.

Стан акумулятора

Батарея взимку перевантажується. Слугуючи зазвичай 3-5 років, акумулятор може не пережити занадто холодної погоди. Запобігти зимовим поломкам можна, якщо:

  • вчасно замінити батарею, строк якої скоро вийде;
  • перевіряти рівень рідини та доливати дистилят;
  • оглядати дроти й клеми.

Останні часто покриваються корозією. Вона має вигляд білого нальоту. Очищайте дроти та клеми щіточкою за допомогою солі та соди.

Пуско-зарядний пристрій

За надзвичайно низьких температур швидше розряджається акумулятор. Виникають труднощі із запуском двигуна. Для таких цілей можна придбати пуско-зарядні пристрої для авто, що поєднують в собі функції двох окремих девайсів. Такі пристрої зручні через мобільність та конструкцію корпусів. Придбавши ПЗП, водій може в будь-який необхідний момент зарядити батарею та завести машину, що особливо актуально у зимовий час. Купити пристрій для заряду та запуску з доставкою та самовивізом у Львові можна в інтернет-магазині Allo.ua.

Зимова гума

Водії обов’язково мають замінити шини. Особливо актуальний перехід з літньої гуми на зимову в регіонах з низькими температурами та постійними опадами. Спеціалізовані шини для холодної пори року створені для безпечного руху слизькими від криги дорогами. Водію легше керувати авто та гальмувати з правильно підібраною гумою. Змінювати її потрібно відразу для всіх чотирьох колес. Їздити на двох зимових та двох літніх вкрай небезпечно.

Тиск у шинах

В теплих регіонах водії не завжди змінюють гуму. Тому важливо постійно перевіряти тиск. Слідкуйте за нормою показника. Низький тиск у шинах може призводити до занесення, адже тертя з дорогою відбувається не ефективно. Дотримуйтесь техніки безпеки, щоб запобігти ДТП. Будьте уважні до погодних умов: читайте прогнози погоди та заздалегідь стабілізуйте тиск власноруч чи на заправці.

Консистенція мастила

Основне призначення рідини — запобігти тертю в двигуні. Для цього змащуються деталі агрегату, тому засіб має бути відносно рідким. Взимку перевірте, чи не загусла речовина. Правильний стан запобігає перегріванню двигуна. Мастило змінює консистенцію через низькі температури. В інструкції до авто прописані норми, на які варто орієнтуватись.

Бак та антифриз

Не заправлена ємність призводить до поломок двигуна. Взимку важливо наповнювати бак, щоб не утворювався конденсат. Він може стікати в провід, по якому поступає паливо, й замерзнути. Шлях бензину або дизелю до двигуна буде перекрито.

Придбайте запас антифризу. Він захистить двигун від низьких температур. Слідкувати потрібно за правильною кількістю води та антифризу, аби суміш не замерзала.