Субота , 27.04.2024

0,27 проміле: у Шумську майже тверезий тракторист отримав 17000 грн штрафу

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який керував трактором у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 8 вересня 2022 року у селі Бриків. Ввечері, близько 22:00, працівники поліція зупинили водія трактора “Булат”. Під час спілкування у керманича були помітні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки. Алкотестер показав 0,27 проміле, що на 0,07 проміле вище допустимої норми.

Тракторист з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні тракторист своєї провини не визнав. Заявив, що трактором керував не він, а інша особа.

Втім, ця інша особа у суді в якості свідка пояснив, що він був у тракторі в якості пасажира, а за кермо сів після того, як водія відсторонили від керування після складання протоколу.

Отож, дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія трактора “Булат” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: поблизу Підволочиська спіймали нетверезого водія, але не змогли його покарати