П’ятниця , 29.03.2024

3,6 проміле: у Кременці водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 липня 2022 року у місті Кременці. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Базарній працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: хитка хода, нерозбірлива мова, тремтіння пальців рук тощо.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат виявився позитивним. Драгер показав 3,69 проміле, що у 18 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій ВАЗу підтвердив факт вживання алкогольних напоїв і керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Монастириськах водій мотоблоку за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу