Субота , 20.04.2024

Будівництво з керамічних блоків: екологічність та енергоефективність

Екологічне будівництво – це зростальний тренд у будівельній галузі, оскільки люди все більше усвідомлюють вплив, який традиційні методи будівництва можуть мати на навколишнє середовище.

Будівництво будинку з керамічних блоків – відмінний спосіб задовольнити вимоги як екологічності, так і енергоефективності. У цій статті ми розповімо про секрети сталого будівництва з використанням керамічних блоків.

Одним з головних секретів сталого будівництва є використання високоякісних, екологічно чистих матеріалів. Стіни з керамічного блоку вважаються стовідсотково екологічно чистими. Керамічні блоки є екологічним поризованим матеріалом, що складається з такої сировини, як пісок, вода, глина та деревні стружки. Ніяких шкідливих домішок та небезпечних речовин при виробництві не використовують, але при цьому надійність та довговічність матеріалу вражає.  Матеріал має всі необхідні сертифікати якості, які підтверджують природність продукції, у тому числі сертифікати про відсутність радіоактивних елементів.

Енергоефективність досягається за допомогою конструкції блоків – продуманих повітряних порожнин. Вони утворюють певні перешкоди всередині блоку для виходу тепла у холодну пору року. Крім того, у процесі виробництва використовують тирсу, яка вигорає під час запікання блоків, за рахунок чого утворюються закриті мікропори. А обпалювання глини при високих температурах під час виробництва забезпечує пожежобезпечність матеріалу.

Як побудувати будинок з керамічних блоків, відповідний вимогам

В наш час, сучасні технології будівництва з керамічних блоків передбачають як економічне використання матеріалу, так і продумані етапи будівництва. Виберіть правильно розмір керамічних блоків, адже цей показник впливає на теплопровідність майбутньої споруди.   Найголовніше, як вважають спеціалісти, дотримуватися технології будівництва та не використовувати матеріали та розчини, які не призначені для керамоблоків.

Так, наприклад, існує думка, що керамічні блоки не підходять для міжкімнатних стін та мурування перегородок. Більшість при будівництві використовує керамоблоки лише для основних стін, а міжкімнатні роблять з кирпичу або інших матеріалів, або ж розрізають великі керамоблоки на частини для перегородок, щоб заощадити простір в будинку. Але компанія Keraterm.ua спростувала ці думки, та створила спеціально керамоблок Кератерм 10, який ідеально підходить для виконання мурування перегородок та міжкімнатних стін.

Вибір керамічних блоків значно прискорює процес будівництва будинку, знижує витрати на будівництво за рахунок якості матеріалу, а також майбутніх витрат. Стіна з цього матеріалу буде однорідною, що істотно знизить ризик виникнення тріщин та створить безпечні умови для життя. На жаль, при виконанні робіт з іншими будівельними матеріалами цього не завжди вдається досягти.

Керамічні блоки – один з сучасних екологічних матеріалів для будівництва, але при плануванні будівництва необхідно порівняти всі характеристики й параметри та знайти грамотного фахівця, це дозволить уникнути різних проблем в процесі будівництва і надалі – експлуатації приміщення.