Середа , 24.04.2024

На Підгаєччині п’яний водій “Ауді” заїхав у пліт. Як покарали порушника?

Авто новини Тернопільщини: Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду і при цьому перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 серпня 2022 року у селі Угринів Підгаєцької територіальної громади. Ввечері, близько 22:40, водій автомобіля “Ауді 4” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на паркан.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат виявився позитивним. Драгер показав 1,8 проміле, що в 9 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Ауді” не з’явився, але через канцелярію суду надіслав письмове пояснення, у якому вказав, що повністю визнає свою провину у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і просив суворо накарати.

Водночас він заявив, що не визнає своєї провини у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і просив закрити провадження у справі, посилаючись на те, що працівником поліції було порушено порядок проведення огляду на стан сп’яніння. Водій заявив, що не погоджується із результатом, а поліцейський не звернув на це увагу і не дав кермувальникові можливості пройти повторний огляд у медичному закладі.

Із переглянутого в судовому засіданні відеозапису з нагрудної камери поліцейських вбачається, що було все справді так, як і пояснив водій – кермувальник не погодився із результатом, а поліцейський не дав йому можливості пройти повторний огляд у медзакладі.

Отож, дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постанова закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП стосовно водія автомобіля “Ауді А4” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Водночас суд постановив водія автомобіля “Ауді А4” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Монастириськах водій “Фіату” за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу