Понеділок , 29.04.2024

Переваги та особливості використання газоблоків

Газоблок є одним із видів легкого пінистого бетону, що використовується для будівництва стін та перегородок.

Серед різноманіття сучасного стінового матеріалу газобетон зайняв свою нішу, а його позитивні характеристики оцінили і підрядники, і замовники. Купити газоблок нерідко вирішують і звичайні споживачі, що займаються приватним будівництвом.

Основні переваги газоблоків

Популярность газобетонних блоків зумовлена експлуатаційними характеристиками матеріалу. Професіонали виділяють наступні переваги таких конструкцій:

  1. Довговічність — газоблоки не схильні до гниття, витримують високий рівень вологи та різні механічні пошкодження. При правильній експлуатації будинок із цього матеріалу прослужить понад 60 років.
  2. Легкість — цей параметр дозволяє заощадити на фундаменті, адже масса газобетонного будинку буде нижчою, ніж вага споруд із альтернативних матеріалів, у тому числі із цегли.
  3. Якісна теплоізоля — будинок із газоблоку добре тримає тепло, що дозволяє заощадити на опаленні в зимовий сезон та на охолодженні влітку. Для прогрівання такої споруди достатньо кілька годин. Водночас чим нижче об’ємна вага газобетону, тим вищими будут його теплоізоляційні властивості.
  4. Вогнестійкість — газоблоки відповідають високому класу пожаробезпеки. Матеріал не виділяє токсичних речовин при нагріванні та здатен витримати вплив відкритого полум’я протягом двох годин, не втрачаючи конструктивних здібностей.
  5. Зручність обробки — готові блоки легко ріжуться та колотяться, що дозволяє адаптувати їх під свої потреби. Причому розрізати матеріал можна за допомогою стандартної ручної пилки.

Вибір газоблоків

Обираючи будівельний матеріал важливо враховувати такі параметри, як теплопровідність, щільність, міцність, вогнестійкість, акустичні властивості. Залежно від цих характеристик розрізняють декілька основних марок газобетону — від D300 до D600. Відповідно числу покращаються технічні характеристики матеріалу:

  • D350 та D350 використовуються як теплоізоляційний матеріал, але можна використовувати для внутрішніх перегородок, які не несуть велике навантаження;
  • D400 — для зведення міжкімнатних перегородок;
  • D500 і вище — для будування зовнішніх стін.

Таким чином, якщо знати напевно мету застосування, у сучасних умовах придбати газоблоки з оптимальными параметрами можна не виходячи з дому за допомогою інтернету, відвідавши наприклад будівельний супермаркет Алків.

Сфера застосування

У багатоповерховому будівництві газоблоки застосовують виключно для несучих конструкцій. Ними заповнюють місце між колонами каркасу, також матеріал підходить для міжкімнатних та міжквартирних перегородок, балконних парапетів. Але основна сфера використання газобетону — малоповерхове котеджне будівництво.

Враховуючи характеристики, у будинку з газоблоків можна не тільки проводити літній сезон, але й жити на повноцінній основі.

Загалом можно зробити висновок — газоблок є сучасним та надійним матеріалом, який оптимальный для зведення коттеджей. В плані екологічності та теплопровідності газобетонні блоки не поступаються багатьом аналогам.