Вівторок , 19.03.2024

Пластиковий одноразовий соусник: історія появи та еволюція змін

У всьому світі одноразовий посуд вважається найбільш гігієнічним та доступним. Пластиковий одноразовий соусник також має свою історію та еволюцію розвитку.

Якісні пластикові одноразові соусники можна купити на сайті компанії «Плюс – Пак Україна» тут. Блістерна упаковка реалізується напряму від виробника та має відмінну якість. Вони призначаються для транспортування та зберігання продукції харчування. Це безпечна упаковка для здоров’я людини та навколишнього середовища. Можна замовити соусники гуртом і вроздріб.

Історичні згадки про пластиковий одноразовий соусник

Щоб виготовити пластиковий одноразовий соусник потрібне певне обладнання та сировина. Масове виробництво такого посуду починається на початку 21 століття. Він активно використовується під час різних заходів. Вперше виготовлення місткостей відбулося понад сто років тому.

До цього причетний Хью Мур — американський студент, який запропонував ідею створення одноразового посуду. Його ідеями захопився місцевий бізнесмен Лоуренс Луэллен, який і спробував в 1910 році налагодити виробництво склянок. Дуже швидко замість картону почали використовувати пластик та виготовляти інший посуд.

Налагодження виробництва пластикової тари в Україні почалося лише в 90-х роках.

Пластиковий одноразовий соусник: еволюція матеріалів

Для виготовлення одноразового посуду Хью Мур спершу запропонував використовувати картон, але виробництво з нього не дало успіхів. Ідеальним матеріалом для цього став поліпропілен та полістирол.

В античні часи соусники виготовлялись зі срібла та фарфору і прикрашали столи перших облич Риму. Їх поверхня могла бути прикрашена дорогоцінними каменями. Згадки про соусники датуються XVII століттям. На той час місткість мала видовжену форму з ручкою та загостреним носиком.

Ближче до XVIII століття їх використовують прості англікани. Тому місткості виготовляються зі звичайного металу. Але зазвичай такі вироби були стаціонарними. В них не можна було транспортувати соус.

Ідеальним рішенням стало виробництво блістерної упаковки, серед якої чільне місце займають одноразові пластикові соусники, які стали незамінними для закладів харчування. Вони мають різний об’єм та завдяки герметичній кришці можна транспортувати продукцію без ризику розлити її. Після використання їх можна просто викинути.