Четвер , 25.04.2024

Понад два проміле: поблизу Гусятина спіймали п’яного водія “Пежо”

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 серпня 2022 року у селі Васильківці колишнього Гусятинського, а тепер Чортківського району.

Близько першої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “Пежо Експерт”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння виявився позитивним. Драгер показав 2,23 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У судовому засіданні водій “Пежо” своєї провини не визнав. Пояснив, що погано пригадує події тієї ночі у зв’язку з перебування у стані алкогольного сп’яніння, але точно пам’ятає те, що автомобілем не керував, а лише сидів у салоні на передньому сидінні пасажира і чекав на батька, який мав сісти за кермо.

Втім, ці пояснення спростовуються відеозаписом з нагрудної камери поліцейських, на якому зафіксовано факт керування авто, процедуру проходження огляду, а також зізнання водія про те, що він справді вживав алкоголь перед тим як сісти за кермо.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “Пежо Експерт” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Шумщині п’яний водій “Рено Кенго” не зміг розминутися із зустрічним автомобілем