Четвер , 09.05.2024

У Борщеві водій скутера їхав нетверезим і заробив два штрафи на суму понад 50000 гривень

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 17 червня 2022 року у місті Борщеві. На вулиці Кондри працівники поліції зупинили водія скутера “Вайпер” – чоловік порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника помітили ознаки алкогольного сп’яніння і запропонували йому на місці зупинки пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік погодився продувати алкотестер. Результат виявився позитивним – 1,6 проміле, що в 8 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей попався нетверезим за кермом автомобіля і притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У графі пояснень протоколу водій написав: “перед виїздом мопедом випив слабоалкогольний напій “Гараж”.

Адмінпротокол направили на розгляд до суду, але на цьому неприємності для скутериста не закінчилися. Під час перевірки документів поліцейські з’ясували, що водій скутер позбавлений права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Тому на місці зупинки винесли постанову про притягнення скутериста до відповідальності за порушення ч. 4 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) та наклали адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень.

Чоловік цю постанову не оскаржував у суді і вона набула законної сили.

А щодо адмінпротоколу за ч. 2 ст. 130 КУпАП, то Борщівський районний суд розглянув цю справу, постановив водія скутера “Вайпер” визнати винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду теж уже набрала законної сили.

Таким чином, нетверезий виїзд у місто для мешканця Борщева обернувся двома штрафами на загальну суму 54400 гривень.

Читайте також:
У Тернополі водій “Сітроена” їхав п’яним у комендантський час і нічого йому за це не було