Вівторок , 23.04.2024

У Чорткові п’яний водій “Рено Кенго” скоїв ДТП. Що йому за це було?

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 26 червня 2022 року у місті Чорткові. В обідню пору на вулиці Монастирській водій автомобіля “Рено Кенго” проявив неуважність та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем марки “Шкода Фабія”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. На щастя, обійшлося без травмованих, але винуватець зіткнення перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння, що, ймовірно, і стало причиною його неуважності за кермом.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,4 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен протокол розглядали окремо.

Нагадаємо, за вчинення адміністративних порушень, в тому числі і за ст. 124 КУпАП, можна притягнути до відповідальності у термін не пізніше трьох місяців з часу вчинення порушення.

Винятком є тільки порушення, передбачені ст. 130 КУпАП, де строки давності становлять 1 рік.

Отож, спочатку дослідивши матеріали Чортківський районний суд  постановив закрити провадження у справі за ст. 124 КУпАП стосовно водія автомобіля “Рено Кенго” у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Через якийсь час Чортківський районний суд розглянув другий протокол і постановив водія автомобіля “Рено Кенго” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Обидві постанови уже набрала законної сили.

Читайте також:
Ледве балакав: у Борщові спіймали п’яного водія “Жигулів”