Середа , 24.04.2024

У Монастириськах п’яний водій “Фольксвагена” збив скутериста. Як покарали порушника?

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’янніня.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 9 вересня 2022 року у місті Монастириська. На вулиці Січових Стрільців водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив зіткнення зі скутером “Spark”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження, а водій автомобіля перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Результат виявився позитивним. Драгер показав 1,5 проміле, що майже в 8 разів вище допустимої норми.

На водія авто склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння).

У графі пояснень протоколу водій “Фольксвагена” написав: “вино 100 гр, після чого їхав даним авто, вину не визнаю”.

Водій автомобіля не визнав своєї провини і у суді. Його адвокат пояснив, що в аварії винен водій скутера, який вискочив з другорядної дороги на головну, не впевнившись у своєму маневрі. На підтвердження цьому вказав на раніше прийняте рішення суду про притягнення скутериста до відповідальності за ст. 124 КУпАП (на водія скутера після ДТП також склали адмінпротокол).

Також захисник висловив свої зауваження з приводу порушень процедури огляду на стан сп’яніння.

Втім, суд відхилив доводи захисника, посилаючись на обопільну винуватість обох учасників автопригоди у порушенні ст. 124 КУпАП. Так само відхилив і процедурні зауваження до протоколу про нетверезе водіння.

Отож, дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, призначивши йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак Апеляційний суд її відхилив, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Глещаві п’яний водій скутера заїхав у паркан та отримав 17000 гривень штрафу