Субота , 27.04.2024

У селі поблизу Тернополя п’яний водій втікав від поліції і потрапив у ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Фото ілюстративне

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 16 вересня 2022 року у селі Великий Глибочок, що поблизу Тернополя. Ввечері, о 22:24, на вулиці Зелена водій автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”) не виконав законної вимоги поліцейських про зупинки і продовжив рух.

Однак уже через дві хвилини цей же водій не впорався з керуванням та допустив зіткнення з огорожею.

Внаслідок ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

На щастя, обійшлося без травмованих, але водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння виявився позитивним. Драгер показав 1,98 проміле, що майже в 10 разів більше допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Майже три проміле: у Шумську спіймали і покарали нетверезого водія “Ауді”