Вівторок , 19.03.2024

У тернопільському парку висадили сливи “Піссарді” (ФОТО)

Десяток плодових дерев сливи «Піссарді» сьогодні висадили у парку «Сопільче» представники будівельної компанії «Там де Дім».

Співвласник фірми Олександр Романюк каже, ці дерева вважаються декоративними, але водночас дають дуже смачні плоди.

«Піссарді» – листяне дерево, яке досягає 5-12 м. Має темно-червоне або бордове листя та рожеве суцвіття.

Саме у цьому красивому місці, поблизу навісного моста в парку, вони милуватимуть око тернополян, наголошує Олександр Романюк.

– Нещодавно наша компанія розпочала будівництво сучасного бізнес-центру «Парковий». Він з’явиться поблизу «Парку здоров’я» та Храму Успіння Пресвятої Богородиці, що на масиві «Дружба». Під час підготовчих робіт до будівництва нам доведеться зрізати декілька придорожніх сухостійних дерев. Окрім грошової компенсації міському бюджету, ми також хочемо відшкодувати зрізані дерева й екосередовищу Тернополя, – зазначив Олександр Романюк.  

Також він підкреслив, що така висадка дерев має стати традицією для будівельних компаній.

– Перед початком кожної будови, у процесі якої доведеться зрізати кілька дерев, варто не лише виплатити матеріальну шкоду, як зобов’язує закон, а й компенсувати втрату молодими насадженнями. Раніше ми будували лише об’єкти житлової нерухомості, то завжди облагороджували прилеглу територію різними деревами– розповів Олександр Романюк.

До слова, від сьогодні, 27 березня, у Тернопільській громаді розпочинаються загальноміські толоки. Під час екологічної акції заплановано провести впорядкування територій, зелених зон, ремонту та висадження нових зелених насаджень як в межах Тернополя, так і в інших населених пунктах громади. За сприятливих погодних умов загальноміські толоки триватимуть 27-31 березня та 3-7 квітня 2023 року.

Читайте також:
Сергій Надал: З Тернополя на фронт передали майже тисячу комплектів літньої військової форми