Четвер , 28.03.2024

У Товстенській громаді п’яний водій “Жигулів” заїхав у кам’яну огорожу

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 7 липня 2022 року у селі Лисівці Товстенської територіальної громади.

Близько 12:00 водій автомобіля “ВАЗ 2107” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на кам’яну огорожу житлового будинку.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Драгер показав 2,36 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину, щиро розкаявся та пояснив, що випив з товаришем пляшку горілки ємністю 0,5 л та кілька пляшок пива, після чого сів за кермо автомобіля, намагався поїхати додому, але не впорався з керуванням та заїхав у кам’яну огорожу.

Дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне порушення із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень. Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки чоловік ніколи не отримував водійського посвідчення. Постанова уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Теребовлі спіймали і покарали нетверезого водія “Жигулів”