Середа , 01.05.2024

2,4 проміле: у Ланівцях водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 22 серпня 2022 року у місті Ланівці. Вранці, близько 09:30, на вулиці Тернопільській працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”).

Під час перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння і запропонували йому пройти огляд на місці зупинки.

Чоловік погодився. Підозри поліцейських справдилися. Драгер показав 2,47 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

Таким чином водій “Жигулів” вчинив порушення п. 2.9 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

На порушника склали адміністративний протокол.

У судове засідання водій “сімки” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “дев’ятки” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу