Вівторок , 19.03.2024

Білий чай Шоу Мей: смак та користь

Чаєм аристократів по праву можна назвати саме білий чай. Чому так? Через те, що лише знавці здатні оцінити всі його принади, а для цього треба пройти довгу дорогу досвіду, дегустації та чайної насолоди.

Теорія теж не завадить: ось чому ми готові просто зараз познайомити вас ближче із білими чаями – https://newtea.ua/uk/chay/belyy-chay, і порекомендувати одного з найкращих представників цього напою.

Секрет білого чаю

Білий чай виготовляють із молодих весняних бруньок у білому ворсі, який вбирає в себе аромат квітучих дерев та рослин. До того ж вимоги до збиральників чайного листа є більш суворими, ніж у будь-яких інших випадках: за кілька днів до збору забороняється вживати пахучі продукти. Це і спеції, і часник, і алкоголь. Саме таким чином бережуть природний вишуканий смак та аромат майбутнього чаю.

Любителям пуеру чи просто насичених червоних чаїв білий напій може здатись надто ніжним. Та саме його раніше міг собі дозволити лише китайський імператор зі свитою, адже ціна білого чаю дорівнювала цілому статку.

Добре, що сьогодні автентичний білий чай може дозволити собі кожен. І чудово, що більшість цінителів обирає для дегустації чай Шоу Мей.

Шоу Мей – перлина серед білих чаїв

Інша назва цього білого чаю – «Брови Старця» (https://newtea.ua/uk/chay/belyy-chay/vid-brovi-starca). Заварка виглядає незвичайно: це бурі листки зі вкрапленнями зелених, а також із додаванням довгих пагонів та ворсистих сріблястих бруньок. Колір настою порадує вас насиченою жовтизною.

Шоу Мей зачаровує ароматами меду, запашного сіна та сухої кори. Готовий настій вражає запахами банних дошок, прілого осіннього листя та садових яблук. Смак та посмак по-справжньому солодкі, шовковисті, трішечки пряні: як рання осінь.

Вас точно здивує, наскільки зрозумілим є цей чай, яким яскравим та повнотілим. Він освіжає та розслаблює, майже не містить кофеїну, а отже, підходить для чаювання в будь-який час доби. Він допомагає на мить забути про справи й метушню навколо, і наблизити гармонію.

А ще Шоу Мей дуже корисний:

  • підтримує імунітет та рівень води в організмі;
  • допомагає при застуді;
  • попереджає старіння та активно бореться з вільними радикалами;
  • зберігає колір та міцність зубів, блокує розмноження бактерій та появу карієсу;
  • допомагає роботі серця та судин, нормалізуючи тиск та знижуючи рівень холестерину;
  • заспокоює та розслаблює;
  • прискорює загоєння ран.

Як тепер відмовитись від такого універсального, корисного та безпечного задоволення з унікальним смаком?